Про безвізові поїздки громадян Республіки Казахстан в Об'єднані Арабські Емірати

У зв'язку з набранням чинності Протоколу про внесення змін і доповнень до Угоди між Урядом Республіки Казахстан і Урядом Об'єднаних Арабських Еміратів про взаємні безвізові поїздки громадян – власників дипломатичних паспортів від 13 травня 2010 року, який був підписаний 23 травня 2017 року Астані і вступив у силу 10 березня 2018 року, повідомляємо наступні вимоги при в'їзді в ОАЕ.

Відповідно до підписаної угоди, починаючи з 10 березня 2018 року громадяни РК мають право без візи в'їжджати та виїжджати з території ОАЕ, перетинати її та перебувати там термін, що не перевищує 30 (тридцять) днів з дати в'їзду, через пропускні пункти, відкриті для міжнародного сполучення.

При в'їзді громадяни РК повинні пред'явити паспорт, далі їх дані будуть внесені в електронну систему з проставленням печатки на сторінці паспорта, як це практикується в усіх аеропортах світу.

Відповідно до Протоколу про внесення змін і доповнень до угоди про безвізовий режим від 25 травня 2017 року підписаного в Астані, термін дії паспорта повинен бути не менше 6 місяців, а також відповідати вимогам Міжнародної організації цивільної авіацій (ICAO).

Кожен громадянин РК повинен мати свій паспорт, у тому числі й неповнолітні діти, які не повинні бути вписані в паспорт одного з батьків.

Громадянам РК слід упевнитися в термінах дії своїх паспортів, а також дотримуватись законів і правил перебування в ОАЕ.

В'їзд в ОАЕ дозволяється особам, які не знаходяться в міжнародному розшуку. Також не має значення, які країни відвідували громадяни РК до в'їзду в ОАЕ.

Жінкам дозволяється в'їжджати на територію ОАЕ без супроводу чоловіків, у разі досягнення нею віку, у якому вона може нести відповідальність згідно із законом.

У зв'язку з дотриманням всіх заходів безпеки при в'їзді в ОАЕ неповнолітніх дітей повинні супроводжувати батьки. Діти мають мати свої паспорти з терміном дії не менше 6 місяців, і ніякий інший документ не може замінити паспорт. І в тому випадку, якщо неповнолітня дитина подорожує без супроводу батьків, то слід надати довіреність, отриману від батьків дитини або ж довірителя про згоду на виїзд, легалізовану згідно з правилами (у Посольстві ОАЕ в Нур-Султані, або ж у будь-якому дипломатичному представництві ОАЕ за кордоном).

Відповідно до нормативно-правових актів ОАЕ, ведення переговорів і зустрічей щодо безвізового режиму допускається.

Працевлаштування на території ОАЕ громадян РК, які прибули в рамках безвізового режиму не допускається.

Відповідно до законодавства ОАЕ, щодо порушників терміну перебування в рамках безвізового режиму передбачається адміністративне покарання у вигляді штрафу.

Громадяни, які бажають здійснити поїздку в ОАЕ можуть отримати додаткову інформацію на офіційному сайті Міністерства внутрішніх справ ОАЕ або ж від офіційних перевізників, таких як авіакомпанії «Emirates» та «Etihad».

Created at : 27.03.2018, 16:05, Updated at : 27.03.2018, 16:25